ZF 24

PDL cere transparenta veniturilor pentru CSA, BNR si CNVM. Presedintele CSA castiga 20.000 euro pe luna, afirma un deputat PDL

27.10.2009, 14:13 17

Un grup de 22 de parlamentari ai PDL au adresat, marti, oscrisoare deschisa FMI in care ii solicita reanalizarea conditiilorimpuse Romaniei astfel incat sa poata fi inclusa in legeasalarizarii unitare si BNR, CNVM, CSA si CSSPP, a declaratdeputatul PDL Daniel Oajdea, citat de Mediafax.

Oajdea a precizat, la o conferinta de presa, ca Guvernul si-aasumat raspunderea pentru legea salarizarii unitare, iar dinaceasta lege fac exceptie BNR, Comisia de supraveghere aasigurarilor, CNVM si Comisia de supraveghere a pensiilorprivate.

"Aceste persoane au venituri lunare aberant de mari si nu estenormal ca in sistemul de stat sa existe privilegiati. De exemplu,venitul mediu brut pe anul 2008 al presedintelui Comisiei desupraveghere a Asigurarilor este de 19.600 euro lunar. Desi,conform legii nr.44 din 2/05/2007 privind infiintarea, organizareasi functionarea Agentiei Nationale de Integritate, aceste persoanesunt obligate sa isi faca publice veniturile prin declaratia deavere, la rubrica venituri este completat «conform fisei fiscale»",se precizeaza in scrisoarea adresata FMI.

Scrisoarea mai arata ca, "pastrarea in aceste institutii a unorsalarii de zeci de mii de euro lunar este inacceptabila inconditiile in care salariul minim brut este de 600 de lei sisalariul minim brut pe economie este de 1702 lei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO