ZF 24

Petrom continua rally-ul cu o crestere de 4%. BET castiga 1,8%

17.03.2009, 11:03 17

Actiunile Petrom (SNP), cea mai mare companie listata la Bursa, au inregistrat o crestere de 4% in prima ora de tranzactionare, dupa ce ieri castigasera peste 7%. In ultima saptamana, actiunile SNP au urcat cu peste 25%.

Cresterea titlurilor Petrom a propulsat pe plus si indicii bursieri, BET-ul inregistrand un avans de 1,8%, BET-C, indicele general al pietei, crestea cu 1,5%, iar BET-NG, indicele sectorului energetic, avea un avans de 2%.

Cresteri semnificative, de peste 2%, mai inregistrau la ora 11:00 si actiunile Bancii Transilvania (TLV), Transelectrica (TEL) si Rompetrol Rafinare (RRC), in timp ce actiunile BRD avansau cu 1%.

SIF-urile au deschis sedinta mai slab, dupa un avans de 15% in ultima saptamana, indicele BET-FI inragistrand o crestere de 0,14%.

Valoarea tranzactiilor realizate in prima ora de tranzactionare a fost insa extrem de scazuta, transferurile insumand doar 430.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO