ZF 24

Phoenix şi Alliance Boots, în discuţii pentru grupul A&D Pharma

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

11.02.2014, 22:02 873

A&D Pharma, cel mai mare grup din industria locală a medicamentelor, cu afaceri consolidate de peste 800 mil. euro, a intrat în vizorul unor grupuri europene din domeniu, compania fiind considerată un bilet de intrare pe piaţa farma locală estimată la peste 2,6 mld. euro.

În industrie există informaţii potrivit cărora mai multe grupuri europene tatonează A&D Pharma, companie care include farmaciile Sensiblu, distribuitorul Mediplus şi o divizie de sales&marketing.

„Deşi A&D Pharma atrage constant interes din partea diverselor grupuri de investitori - strategici, care activează în zone comerciale similare cu cele trei în care activăm şi noi, sau grupuri de private equity ori bănci de investitii, în acest moment nu suntem în discuţii active cu niciun potenţial investitor”, a spus Robert Popescu, CEO al A&D Pharma.

Grupul ar fi putut intra în atenţia unor giganţi precum Phoenix din Germania sau Alliance Boots din Marea Britanie. Contactaţi de ZF şi întrebaţi despre interesul pentru piaţa românească, reprezentanţii Phoenix nu au dorit să facă niciun comentariu, iar reprezentanţii Boots au spus că „extinderea internaţională vizează zone precum America Latină sau China“.

Citiţi pe ZF Corporate:

- declaraţia reprezentanţilor biroului de presă al Alliance Boots cu privire la interesul pentru piaţa farma din România

- detalii despre tranzacţiile cu acţiuni A&D derulate de acţionarii companiei

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO