ZF 24

Placile din cuart de 2.500 de euro/mp inlocuiesc traditionala suprafata de granit

25.05.2008, 22:15 45

Numarul ridicat de proiecte rezidentiale de lux construite in Capitala si in Transilvania au impulsionat vanzarile de materiale de finisaje din pietre pretioase si semi-pretioase, care au inregistrat cresteri de circa 40-50% in ultimii doi ani, potrivit reprezentantilor companiilor de profil prezente la targul Construct Expo Ambient, care are loc la Romexpo intre 21 si 25 mai.

Cuartul, onixul, aragonitul sau malachitul au detronat in locuintele de lux materiale clasice precum placile ceramice, marmura sau granitul. "O chiuveta din piatra Karina sau Transilvania, extrasa din carierele pe care le avem in Romania, si prelucrata ulterior manual in China costa in medie 2.000 de euro, in timp ce o cada din acelasi model poate sa ajunga la 11.000 de euro", a declarat pentru ZF Rabin Machany, directorul general al Resido Industrie si Constructie, producator de materiale pentru finisaje din piatra calcaroasa si granit.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt noile tendinte in finisaje si cum se adapteaza firmele acestor schimbari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO