ZF 24

Plata CAS pentru drepturi de autor nu poate fi luata in calcul pentru 2010

19.01.2010, 10:52 15

Ipoteza ridicarii exceptiei de la plata CAS pentru sumeprovenind din drepturi de autor este o simpla ipoteza de lucru sinu poate fi luata in calcul pentru 2010, a sustinut luni seara, laOTV, premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, ideea a fost lansata de"ministri fara experienta politica", iar ea trebuie discutata maiintai in Guvern si trebuie facuta o analiza temeinica.

"Sunt simple ipoteze de lucru in acest moment, fara aprobareaGuvernului, care presupun si o lipsa de experienta din partea unorministri", a spus premierul.

O astfel de analiza este valabila si pentru alte intiativeprecum taxa fast-food sau taxarea proprietatilor la valoarea lorreala, potrivit premierului.

Boc a mai aratat ca intentia este ca proiectul legii pensiilor,act normativ in care ministrul Muncii a anuntat ca doreste saincluda obligatia platii CAS si pentru drepturi de autor, sa fieaprobat de Parlament pana in luna iulie si sa fie aplicat incepandcu anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO