ZF 24

Pogea: Ponderea salariilor bugetarilor va scadea de la 9,4% la 6% din PIB dupa aplicarea legii salarizarii unitare

10.09.2009, 18:23 20

Masa salariilor bugetare va scadea de la 9,4% in PIB, cat estein prezent, pana la 6% dupa aplicarea legii salarizarii unitare dinsectorul bugetar, a spus Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, la ointalnire care a avut loc la Ministerul Muncii cu reprezentanti aiprincipalelor confederatii sindicale din Romania.

Legea salarizarii ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie2010, insa nu isi va produce complet efectele decat cel mai devremein 2015.

La intalnire a participat si ministrul Muncii, Marian Sarbu. Maimulte sindicate au anuntat astazi ca vor intra in greva generala pe5 octombrie. Sindicalistii sunt nemultumiti de ultima forma a legiisalarizarii unitare pe care guvernul intentioneaza sa isi asumeraspunderea in fata Parlamentului pe 15 septembrie.

Seful cartelului Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca pentru aevita conflicte sociale trebuie introdus un articol nou in legeasalarizarii unitare pentru ca guvernul sa fie mandatat ca in timpde sase-zece luni sa faca corectiile necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO