ZF 24

Ponta: Discursul lui Strauss-Kahn, un gest de politete. Seful FMI a evitat sa spuna lucrurile dureroase

30.03.2010, 16:40 22

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentruMediafax, cadiscursul tinut in Parlament de directorul FMI, DominiqueStrauss-Kahn, a fost un simplu gest de politete, in conditiile incare acesta a evitat sa spuna lucrurile cu adevarat dureroase.

Ponta a afirmat ca, in opinia parlamentarilor PSD, discursultinut in fata celor doua Camere de directorul general al FonduluiMonetar International a fost "unul politicos si formal".

"Sunt cateva lucruri pe care, din politete, domnul Strauss-Kahnnu le-a putut spune si de aceea trebuie sa le spunem noi. In primulrand, domnul Strauss-Kahn nu le-a putut spune studentilor de la ASEca ei insisi vor trebui sa plateasca inapoi miliardele de eurocheltuiti de Guvernul Boc, nu le-a putut spune ca nu este vorbadespre un cadou de la FMI, ci de un imprumut pe care ei il vorplati", a spus Ponta.

El a continuat afirmand ca directorul FMI nu a spus, in fataparlamentarilor, ca acestia nu vor putea avea acces, in pofidatuturor insistentelor, la modul in care Guvernul cheltuiesteefectiv banii imprumutati de la Fond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO