ZF 24

Porsche va contesta in justitie o taxa de poluare impusa soferilor din Londra

19.02.2008, 19:27 14

Grupul german Porsche intentioneaza sa conteste in justitie o decizie a primarului Londrei, Ken Livingstone, de a impune soferilor care circula prin centrul orasului cu masini puternice, cu emisii mari de dioxid de carbon, o taxa zilnica de 25 de lire sterline (48,74 dolari), transmite Reuters.

Potrivit producatorului german de automobile de lux, taxa este incorecta, va descuraja oamenii de afaceri sa lucreze in centrul Londrei si nu va conduce la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

"Mii de proprietari, care conduc o gama larga de modele, vor fi afectati de aceasta taxa disproportionata care, in mod clar, va avea un efect limitat in reducerea emisiilor de dioxid de carbon", a declarat Andy Goss, director general al Porsche Cars.

Livingstone a calificat anuntul Porsche drept o actiune de imagine si un atac asupra londonezilor.

"Nimeni nu are voie sa-si arunce mizeria in strada, iar Porsche nu trebuie sa-si impuna masinile poluante londonezilor care nu le doresc", a declarat Livingstone reporterilor.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO