ZF 24

Portofoliul de credite al Bank of Cyprus in Romania si Rusia a ajuns la 124 mil.euro

09.11.2007, 11:14 11

Portofoliul de imprumuturi al Bank of Cyprus in Romania si Rusia a ajuns, in primele noua luni ale acestui an, la 124 de milioane de euro, iar banca anticipeaza mentinerea tendintei de crestere a volumului creditelor in cele doua state.

In Romania, banca cipriota a deschis un sediu central in Bucuresti, la finele lunii iulie, precum si o filiala si un centru de afaceri.

Imprumuturile acordate de Bank of Cyprus in Romania se ridicau, la sfarsitul lunii iunie, la 74 de milioane de euro.

Profitul Bank of Cyprus dupa plata impozitelor a crescut, in primele noua luni, cu 66%, la 370 milioane de euro, de la 223 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Rentabilitatea capitalului propriu (Return on Equity - ROE) s-a imbunatatit cu 7,2 puncte procentuale, la 28,4%, de la nivelul de 21,2% inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Pentru perioada 2007-2009, Bank of Cyprus urmareste o crestere anuala de peste 25% a profitului dupa plata impozitelor, precum si a rentabilitatii capitalului propriu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO