ZF 24

Pot intra persoanele fizice in faliment?

29.01.2010, 10:51 45

Prima propunere legislativa pentru falimentul persoanelor fizicea fost initiata anul trecut. Initiatorii ei s-au raportat inconstructia proiectului la legislatia americana, singura din lumeunde o persoana fizica poate gresi fara consecinte foarte grave.Acolo, legea permite oricui sa o ia de la inceput.

Gheorghe Piperea, managing partener la Piperea & Asociatii,birou de avocatura specializat in faliment si insolventa, a initiatanul trecut un proiect legislativ care sa reglementeze insolventapersoanelor fizice, aflat deocamdata in dezbatere parlamentara.Proiectul de lege a asimilat mai multe elemente din legislatia deprofil din cateva state americane. In Europa, mai multe state oferadiverse variante pentru falimentul unei persoane fizice, dar putinesunt exemplele unde vina este complet stearsa. Astfel, daca incazul persoanelor juridice, legea permite stergerea completa adatoriilor in momentul declararii falimentului, persoanele fizicepot ramane datoare pe viata, cu toate veniturile viitoare, pentru ocreanta neplatita.

Cititi mai multe despre posibilitatea implementarii in Romania afalimentului personal pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO