ZF 24

Practicienii şi-au făcut site pentru vânzarea activelor în insolvenţă. Portofoliul iniţial e de 800 mil. lei

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Cristi Moga

19.04.2013, 09:00 736

Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) a lansat un site (licitaţii-insolventa.ro) specializat în valorificarea activelor provenite din procedurile de faliment sau reorganizare judiciară, care în prezent reuneşte peste 900 de anunţuri cu active evaluate la peste 800 de milioane de lei, incluzând proiecte imobiliare, autoturisme sau afaceri din diverse industrii.

Site-ul se adresează cu precădere companiilor şi are şi o variantă în limba engleză (www.goodsforsale.eu), în condiţiile în care lichidatorii şi administratorii judiciari speră să atragă şi cumpărători din alte ţări europene.

„Am pornit acest demers având în vedere întregul context în care ne aflăm: o piaţă a insolvenţei care creşte susţinut de 5 ani de zile, în care anual se deschid cu cel puţin 10% mai multe dosare de insolvenţă decât în anul precedent, volumul mic de lichidităţi de pe piaţă, dar şi impactul spectaculos al internetului în mediul de afaceri. Practic, le-am oferit gratuit membrilor Uniunii un instrument care îi poate ajuta să facă faţă celei mai mari provocări profesionale actuale: aceea de a găsi cumpărători pentru bunurile pe care le gestionează sau investitori în afaceri funcţionale“, a declarat Arin Octav Stănescu, preşedintele UNPIR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO