ZF 24

Premierul Poloniei: Europa de Est are nevoie cat mai repede de euro

Premierul Poloniei: Europa de Est are nevoie cat mai repede de euro
26.02.2009, 15:28 23

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a afirmat ca problemele cu care se confrunta Europa de Est sunt un argument viabil pentru modificarea criteriilor de adoptare a monedei unice europene.

Declaratia lui Tusk vine la numai o zi dupa ce omologul sau ungar Ferenc Gyurcsany a pledat pentru accelerarea procesului de aderare la zona euro.
Tusk a mentionat ca Polonia va trebui sa ia masuri rapide pentru a intra in mecanismul european al ratelor de schimb ERM-2 in aceasta vara si pentru a renunta la zlot in favoarea euro incepand cu 2012.

“Pentru a realiza cu succes strategia pe care o avem in vedere, va trebui sa purtam discutii cu partenerii”, a declarat Tusk. “Merita sa construim un set de argumente care sa simplifice procesul de adoptare a monedei euro. Impreuna cu ceilalti aspiranti la pozitia de membri ai zonei euro, trebuie sa analizam accelerarea etapelor pentru a avea un termen mai realist de adoptare a monedei unice europene.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels