ZF 24

Presedintele BVB: Avansul economic puternic din Romania ar putea sustine redresarea bursei

01.02.2008, 20:06 12

Piata romaneasca de capital, afectata de tensiunile din sectorul financiar international, are un potential mare de redresare, intrucat investitorii vor fi atrasi de ritmul accelerat de crestere economica a Romaniei, a declarat, pentru Reuters, directorul general al Bursei de Valori de la Bucuresti.

Presedintele - director general al BVB, Stere Farmache, anticipeaza o crestere de trei ori a capitalizarii bursiere in urmatorii treui patru ani, amintind totodata ca, in ultimele sase luni, bursa a pierdut o treime din valoare indicelui celor mai lichide titluri, BET.

El noteaza ca la bursa locala "nu au avut loc fluctuatii majore" in ceea ce priveste prezenta investitorilor straini, in urma miscarilor de pe pietele de capital din toata lumea, cauzate de criza creditelor ipotecare riscante din Statele Unite (subprime). Ponderea investitorilor straini pe bursa romaneasca variaza in jurul nivelului de 45%.

Analistii intervievati de Reuters estimeaza ca economia romaneasca a crescut cu 5,9% in anul 2007 si anticipeaza un avans al Produsului Intern Brut de 6% pentru acest an.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO