ZF 24

Preţul gazelor naturale din Statele Unite suferă o scădere puternică: Contractele futures pentru GNL s-au prăbuşit sub 2,4 dolari din cauza creşterii producţiei şi a unei potenţiale scăderi a cererii

Preţul gazelor naturale din Statele Unite suferă o...

Autor: Andrei Şerbănescu

24.05.2023, 15:31 2529

Contractele futures pentru gazele naturale din SUA s-au prăbuşit sub 2,4 dolari - de la un maxim al ultimelor două luni de 2,7 dolari înregistrat săptămâna trecută - din cauza creşterii producţiei şi a previziunilor revizuite care indică o cerere mai mică în săptămâna următoare, raportează Trading Economics.

Producţia medie de gaze înregistrată în 48 de state americane a crescut a crescut vertiginos în luna mai, depăşind cu mult recordul din aprilie. În plus, se aşteaptă ca cererea de gaze din SUA, care include şi exporturile, să scadă în decursul săptămânii următoare. 

Cu toate acestea, producătorii de energie electrică din SUA au crescut consumul de gaze pentru a compensa energia eoliană scăzută, iar exporturile de gaze către Canada rămân mai mici decât în mod normal din cauza incendiilor din Alberta. Între timp, fluxurile de gaze către principalele uzine de export de GNL au scăzut din cauza lucrărilor de întreţinere.

Gazele naturale reprezintă aproape un sfert din consumul de energie al Statelor Unite. Contractul futures de gaze naturale al diviziei NYMEX este utilizat pe scară largă ca preţ de referinţă la nivel naţional. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO