ZF 24

Pretul petrolului a depasit 64 de dolari

13.04.2007, 10:52 14

Cotatia petrolului a avansat, astazi, peste 64 dolari pe baril, dupa o crestere de 3% inregistrata in tranzactiile din ziua precedenta, pe fondul ingrijorarii privind reducerea stocurilor de benzina din SUA, inaintea perioadei de vara, cand cererea se plaseaza la un nivel ridicat, transmite Reuters.

Pretul a fost sustinut, de asemenea, de avertismentul lansat de Agentia Internationala pentru Energie (AIE) privind continuarea scaderii rezervelor de petrol detinute de statele industrializate, in conditiile in care evolutia inregistrata in perioada ianuarie-martie reprezinta cea mai importanta scadere trimestriala din ultimul deceniu.

Petrolul de referinta pe piata americana a fost cotat la 64,13 dolari pe baril, la 06:16 GMT, in crestere cu 28 de centi fata de pretul de la sfarsitul tranzactiilor de joi. Cotatia contractelor pe petrolul Brent, cu livrare in luna mai, a urcat cu 53 de centi, la 69,25 de dolari pe baril.

Pretul petrolului a crescut cu 28% de la inceputul anului, dupa ce a atins, in ianuarie, minimul de 49,9 dolari pe baril. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO