ZF 24

Previziunile doctorului Doom privind pietele trimit bursele asiatice in jos

05.10.2009, 09:43 17

Bursele asiatice au continuat caderea pentru a treia ziconsecutiv, conduse fiind de companiile IT si cele miniere, dupa ceNouriel Roubini a anuntat ca valorea actiunilor ar putea avea oevolutie negativa, iar un raport al guvernului americana a indicato crestere a somajului peste estimari.

Samsung Electronics, a carei piata de desfacere se afla inproportie de 19% in SUA, a coborat cu 4,4%. Mitsui & Co, careisi bazeaza profiturile pe materii prime, a coborat cu 3,4% dupascaderea pretului petrolului si al metalelor.

Indicele regional MSCI Asia Pacific a coborat cu 0,8% la 113,50puncte, in ultimele trei sedinte declinul ajungand la 3,8%.

Indicele bursei sud-coreene, Kospi, a scazut cu 1,9%. Indicelebursei din Hong Kong, Hang Seng, a inregistrat un minus de 0,2%.Indicele australian S&P/ASX 200 a cazut cu 0,3%.

Indicele japonez Nikkei 225 a inregistrat un declin de 0,5%.

Pietele au crescut prea mult, prea devreme, prea repede", adeclarat Roubini, cel care a prezis criza financiara globala."Prevad un risc al corectiilor, mai ales in acest moment in carepietele isi dau seama ca reveniterea nu este nici rapida, nici informa de V, ci mai degraba in forma de U. Aceasta s-ar puteaintampla de-abia in al patrulea trimestru al anului urmator", amentionat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO