ZF 24

Prima racheta spatiala romaneasca, descarcata vineri pe o navă militara, pentru lansarea in spatiu

30.10.2009, 14:23 229

Prima racheta spatiala romaneasca si echipamentele pentrulansarea acesteia sunt descarcate vineri pe o nava a MarineiMilitare, de reprezentantii Asociaţiei Romane pentru Cosmonauticasi Aeronautica (ARCA), pregatirile pentru trimiterea vehiculului inspatiu urmand sa inceapa saptamana viitoare, scrie Mediafax.

"Astazi are loc descarcarea echipamentelor si rachetei pe navamilitară, urmand ca saptamana viitoare sa desfasuram antrenamentein comun ARCA cu echipa Marinei si familiarizarea personalului ARCAcu nava. Antrenamentele vor dura maxim patru zile si apoi, dacaprindem o zi cu soare, vant rezonabil si o mare de aproximativgradul II, sa iesim in larg sa efectuam zborul. Daca vremea va finefavorabila, asteptam pana prindem o zi buna, pentru ca suntemhotarati sa lansam racheta anul acesta", a declarat, vineri, SimonaPopescu, PR Manager ARCA.

Operatiunea de descarcare a avut loc in Dana militara 2 aportului Constanta.

Zborul rachetei Helen, proiectata si construita de ARCA,reprezinta ultimul antrenament in cadrul competitiei Google Lunar XPrize si, implicit, intrarea Romaniei in cercul tarilor caredezvolta programe spatiale de anvergura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO