ZF 24

Primar din Argeş, condamnat la 12 ani închisoare pentru obţinerea ilegală de fonduri prin APIA

Autor: Mediafax

06.06.2011, 10:11 208

Primarul comunei argeşene Corbeni, Daniel Dincuţă, şi fostulconsilier local Daniel Ungureanu au fost condamnaţi la 12 ani deînchisoare de către magistraţii Judecătoriei Curtea de Argeş, fiindacuzaţi de oţinerea ilegală a unor sume de bani din Fondul Europeande Garantare Agricolă.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea fiind atacată cu recursde către avocaţii celor doi, la Tribunalul Argeş.

În cazul primarului Daniel Dincuţă şi a fostului consilier localDaniel Ungureanu, ambii de la PSD, magistraţii au mai dispus şiinterzicerea unor drepturi pentru o perioadă de şapte ani,respectiv dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţi publicesau în funcţii publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiulautorităţii de stat, de a ocupa sau de a exercita o profesie denatura celei de care s-au folosit pentru săvârşirea deinfracţiuni.

De asemenera, instanţa i-a obligat pe cei doi şi la plata însolidar către APIA a sumei de peste 305.186 de lei, din care224.672 reprezintă debitul principal, iar 80.513,60 lei constituieaccesorii la această sumă adăugându-se accesoriile aferente până ladata achitării integrale a debitului. Hotărârea Judecătoriei Curteade Argeş nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs de cătreavocaţii celor doi inculpaţi la Tribunalul Argeş.

În noiembrie 2010, primarul comunei Corbeni, Daniel Dincuţă, şifostul consilier local Daniel Ungureanu au fost trimişi în judecatăde procurorii DNA în legătură cu obţinerea ilegală a unor sume debani din Fondul European de Garantare Agricolă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - ServiciulTeritorial Piteşti îl acuză pe Daniel Ungureanu de folosirea sauprezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sauincomplete, cu scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetulgeneral al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate deacestea ori în numele lor, schimbarea, fără respectareaprevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetulgeneral al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate deacestea ori în numele lor şi de fals în înscrisuri sub semnăturăprivată. Citiţi mai mult despre primarul din Argeş condamnat pentru folosirea ilegală a fondurilorAPIA pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO