ZF 24

Proiect european de 119 mil. euro pentru modernizarea reţelelor de apă şi canal din judeţul Timiş

Autor: Laurentiu Cotu

28.05.2013, 16:23 253

Consiliul Judeţean Timiş derulează în parteneriat cu primăria Timişoara şi compania Aquatim un proiect european în valoare totală de aproximativ 510 mil. lei (circa 119 mil. euro) pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare. Proiectul presupune înfiinţarea a şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km), în mai multe localităţi din judeţul Timiş.

Astfel, localităţile incluse în proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În prezent, în municipiul Timişoara se lucrează pe străzile Theodor Aman, Radu de la Afumaţi, Homorod, Anvers, Grigore Ureche, Răscoala din 1907, Podgoriei, Romaniţei, Contemporanul, Bacalbaşa, Paganini, Sofocle şi Calea Urseni.

Reprezentanţii primăriei Timişoara spun că lucrările vor continua pe mai multe străzi din zonele de nord şi de sud ale municipiului, iar investiţiile constau în construcţia reţelei stradale de alimentare cu apă şi de canalizare, construcţia branşamentelor de apă, inclusiv a apometrelor, a căminelor de apometru, a racordurilor la canalizare. La finalul proiectului investiţiile vor însuma 10 km de reţea nouă de apă şi aproximativ 30 km de sistem de canalizare nou în municipiul Timişoara.

Proiectul ’’Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Din valoarea totală a proiectului circa 74% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% este asigurat de compania Aquatim, operator regional al serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, iar restul de bani provin de la bugetul de stat şi de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO