ZF 24

Proprietarul restaurantelor City Grill pregateşte brutăriile BackWerk pentru franciză

14.07.2010, 17:31 163

Dragos Petrescu, proprietarul reţelei de restaurante City Grill,şi Daniel Mischie, care au obţinut master-franciza brutăriilorgermane BackWerk prin intermediul companiei Trotter Consulting,poartă în prezent discuţii pentru acordarea acestora în sistem defranciză, urmând ca în perioada imediat următoare să fie deschiseprimele astfel de unităţi.

"Principalul nostru obiectiv este deschiderea de noi unităţi înregim de franciză în cele mai importante oraşe ale ţării, caploieşti, Piteşti, Craiova, Braşov, Timişoara, Cluj sau Constanţa.Există discuţii cu potenţiali parteneri pentru toate marile oraţeale ţării. Urmează să facem o evaluare atentă a pieţei locale şi săidentificăm cea mai bună locaţie pentru demararea afacerii', adeclarat conducerea companiei. Investiţia într-o brutărie BackWerk"la cheie" variază între100.000 şi 150.000 de euro, în funcţie demărimea magazinului şi stadiul lucrărilor de amenajare la momentulpreluării spaţiului.

Prima brutările de tip discount, având conceptul de auto-servire,deschisă la începutul acestei luni de Petrescu în zona Universitatedin Capitală, pe locul fostului Depozit de Calculatoare, a avutîncasări zilnice de 700 de euro fără TVA. "Bonul mediu de casăajunge la circa 9 lei, nivel asemănător cu cel din Germania", spuneMischie, care estimează vânzări lunare de 30.000-40.000 de euro pefiecare brutărie. Anul acesta vor fi deschise alte două unităţiBackWerk, acestea urmând să fie plasate în zone cu trafic de celputin 10.000 de persoane zilnic, ţinta de atragere a clienţilorfiind de 7-10% din total. Taxa de master-franciză, pe care oprimesc germanii de la antreprenorii români este de 3% din cifra deafaceri a reţelei. Compania lui Dragoş Petrescu, care administreazăşi City Grill, Caru' cu Bere şi Hanu' Berarilor, a încheiat 2009 cuafaceri totale de 12,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO