ZF 24

Propulsorul EcoBoost produs de Ford la Craiova este pentru al doilea an consecutiv "Motorul Anului”

Propulsorul EcoBoost produs de Ford la Craiova este...

Autor: Bogdan Alecu

06.06.2013, 18:07 177

Motor pe benzină EcoBoost de 1 litru produs atât la uzina de la Craiova, cât şi la cea din Koln, a fost ales Motorul Internaţional al Anului 2013, fiind al doilea an consecutiv în care apreciatul motor în trei cilindri obţine acest premiu. Ford a confirmat de asemenea planurile de a dubla producţia motorului la uzina sa de motoare din Köln, Germania, la peste 1.000 de motoare pe zi începând cu jumătatea lunii august, pentru a face faţă cererii. În România alături de motorul de 1,0 litri a intrat în producţie propulsorul EcoBoost de 1,5 litri, iar împreună vor avea în acest an o producţie de peste 250.000 de unităţi.

Un grup format din 87 de jurnalişti auto din 35 de ţări din toată lumea au jurizat competiţia în ceea ce priveşte manevrabilitatea, performanţa, consumul, rafinamentul şi aplicarea cu succes a tehnologiilor avansate în materie de motoare. Ford este unul dintre cei trei producători de automobile care au înregistrat victorii consecutive în istoria de 15 ani a premiilor. Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a câştigat de asemenea Premiul internaţional Paul Pietsch 2013 pentru inovaţie tehnologică în cadrul premiilor Best Cars acordate de revista germană Auto Motor und Sport, Trofeul Dewar din partea Royal Automobile Club din Marea Britanie şi Premiul pentrudescoperire tehnologică din partea revistei Popular Mechanics din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO