ZF 24

PSD ar accepta un mandat pentru Johannis, care sa se prelungeasca dincolo de alegerile prezidentiale

14.10.2009, 11:44 27

Fostul premier Adrian Nastase, acum presedintele ConsiliuluiNational al PSD, sustine ca in actuala conjunctura economica sipolitica alegerea lui Klaus Johannis pentru fotoliul de premier"este cea mai buna optiune".

Potrivit lui Nastase, pana la alegeri tipul este scurt "dar sepoate vorbi despre un mandat mai lung" pentru Klaus Iohannis,mandat care sa treaca dincolo de alegerile prezidentiale.

Miercuri seara, seful PSD Mircea Geoana a spus ca un guverncondus de un independent trebuie sa conduca tara doar pana laalegerile prezidentiale: "S-a convenit (cu PNL si UDMR - n.n.)ideea sustinerii unui premier independent si a unui Executivalcatuit din specialisti neangajati politic pana la alegerea unuinou presedinte al Romaniei. Noul Guvern va avea mandatul sa asigurealegeri libere si corecte si restabilirea increderii mediuluieconomic intern si international si a partenerilor sociali intr-obuna guvernare in Romania".

Klaus Johannis este asteptat la discutiile dintre PSD, PNL siUDMR care urmeaza sa se desfasoare la Senat, in cabinetul luiGeoana, si care vor incepe la ora 12.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO