ZF 24

Basescu lauda "curajul" lui Boc. UPDATE: Negocierile cu partidele au inceput. Geoana spune ca PSD nu vine; PNL il propune premier pe Klaus Johannis. Vedeti aici programul negocierilor

13.10.2009, 17:06 26

"Vreau sa-i multumesc public premierului pentru curajul cu carea impins reformele inainte", a declarat marti presedintele TraianBasescu, dupa ce Parlamentul a votat motiunea de cenzura prin careguvernul condus de Emil Boc a fost demis. Seful statului a anuntatca a invitat partidele politice la consultari, intalnire in care"nu ma voi abate de la spiritul legii".

"In ceea ce priveste situatia politica, ea a fost declansata inurma unor calcule care vizau alegerile prezidentiale, de catre ceicare nu tineau cont de interesul Romaniei.
Cred ca partidele gresesc profund angajandu-se intr-o bataliesevera", a precizat Basescu.

Negocierile dintre presedinte si partidele politice au inceputla ora 17:00 la palatul Cotroceni cu reprezentantii Grupuluiminoritatilor nationale reprezentate in Parlament. Conformadministratiei prezidentiale, consultarile vor avea loc marti dupaurmatorul program:

1. Consultari cu Uniunea Democrata a Maghiarilor dinRomania
- orele 17.45 - 18.15

2. Consultari cu Partidul NationalLiberal
- orele 18.30 - 19.00

3. Consultari cu Partidul Social Democrat si PartidulConservator
- orele 19.15 - 19.45

4. Consultari cu Partidul DemocratLiberal
- orele 20.00 - 20.30

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marti laParlament ca liberalii se duc la consultarile de la Cotroceni si iivor propune sefului statului sa-l desemneze premier pe primarulSibiului, Klaus Johannis.

Pe de alta parte, presedintele PSD Mircea Geoana a declarat caprioritare sunt in cursul acestei zile consultarile intre partidesi ca discutiile cu presedintele pot avea loc miercuri, in functiede programul sefului statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO