ZF 24

Radu Craciun, Eureko: Evolutia PIB anul acesta, intre -0,5% si 1%

28.04.2010, 10:30 29

Romania ar putea incheia acest an si cu o crestere economicanegativa, banda de fluctuatie a evolutiei Produsului Intern Brut(PIB) avand limitele -0,5% si 1%, in opinia lui Radu Craciun,director de investitii la Eureko Pensii, avand active inadministrare de aproximativ 40 mil. euro.

"Anul trecut se spunea ca trimestrul patru (din 2009, n.r.) vafi trimestrul care va arata primul mugurii de revenire economica. Atrecut trimestrul patru, nu a fost asa, sperantele erau pentruprimul trimestru din acest an. Datele arata ca nici trimestrulacesta nu a fost prea bun. Asteparile de crestere economica alunecadin ce in ce mai mult spre sfarsitul anului. Nici macar nu esteimportant care va fi cresterea economica in acest an, ca va fi 0,8sau 1 sau 0%. Cred ca va fi intre -0,5% si 1%".

In ceea ce priveste cursul de schimb, acesta va ramane relativstabil, in jurul nivelului actual, BNR nepermitand o apreciere sub4 lei/euro pentru ca exporturile ar fi descurajate, mai spuneCraciun.

"Probabil vom vedea o tendinta de apreciere in vara si otendinta de depreciere spre sfarsitul anului".

Radu Craciun este unul dintre cei mai apreciati analisti dinpiata, cu o experienta de peste 15 ani in domeniulfinanciar-bancar. Inainte sa preia conducerea departamentului deinvestitii al Eureko in 2008, a fost seful departamentului deanaliza la ABN Amro (RBS Bank).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO