ZF 24

Radu Craciun, Eureko: Vom continua sa simtim efectele caderii economiei, chiar daca revenim pe crestere

13.11.2009, 11:34 17

Acest proces economic va continua scaderea, trimestru latrimestru, urmand sa fie din ce in ce mai mica, conformdeclaratiilor facute de directorul de investitii al Eureko, RaduCraciun. Este posibil sa vedem in trimestrul patru, daca nu chiarin primul trimestru din 2010, fata de trimestrul anterior, ocrestere 0 sau chiar pozitiva, este de parere acesta.

Pe intreg anul, oficialul apreciaza ca va fi o scadere economicade -7,5%.

Intrebat daca am atins punctul de jos al scaderii economice,Craciun a spus: "Daca vorbim strict din punctul de vedere alevolutiei PIB, cred ca am atins punctul de jos, dar trebuie sasubliniez ca impactul social va continua sa fie vizibil cel putinpana la jumatatea anului viitor. Firmele trebuie sa aiba semnecerte de crestere economica inainte sa inceapa sa angajeze si sacreasca salariile. Puterea de cumparare a romanilor va fi incontinuare redusa, ceea ce pe noi, cei din industria financiara, neafecteaza cel mai mult".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO