ZF 24

Radu Stoicoviciu, Senior Advisor, PwC Romania: Piaţa de M&A din România are o pondere de 2,2% în PIB, media globală fiind 4%

Radu Stoicoviciu, Senior Advisor, PwC Romania: Piaţa de...

Autor: Roxana Rosu

29.03.2017, 10:53 394

Piaţa de M&A din România are o pondere de 2,2% în PIB, media globală fiind 4%, aşa căe exista şansa teoretică de dublare a pieţei, a spus Radu Stoicoviciu, Senior Advisor, PwC Romania la ZF Top Tranzacţii. 

"Analizând piaţa de fuziuni versus tranzacţiile pe piaţa de capital, ponderea pieţei locală de M&A are evoluţii atipice celor globale, la 10,6%. Piaţa de M&A are o pondere de 2,2% vs PIB, media globală fiind 4%. Exista şansa teoretică de dublare a pieţei . Italia 2,9%, Franţa 3,3%.  Polonia e 1,5-2,5%, dar e un an atipic probabil şi s-ar situa peste România dacă analizăm pe mai mulţi ani."

Alte declaraţii: 

Piaţa globală de M&A s-a redus anul trecut, la 3,2 trilioane dolari. Europa a urmat trendul global, cu rate de creştere mai mici decât în ultimii ani totuşi, dar România a fost mereu pe creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO