ZF 24

Raiffeisen C&I: Primariile au imprumutat 1,5 mld. euro in 2006

19.03.2007, 16:03 14

Valoarea creditelor accesate de catre muncipalitati anul trecut s-a ridicat la un 1,5 miliarde euro, din care jumatate in Bucuresti, a declarat, astazi, Laurentiu Ciocirlan, director la Raiffeisen Capital&Investment.

"Desi nu exista date centralizate referitoare la aceasta piata, estimarile noastre indica un nivel de un miliard de euro a creditelor folosite. Daca luam in calcul si creditele care au fost semnate in 2006 si care urmeaza sa fie accesate, estimam ca valoarea este de 1,5 miliarde de euro", a spus Ciocirlan, la un seminar pe tema investitiilor publice.

In ceea ce priveste evolutia viitoare a pietei creditelor acordate municipalitatilor, reprezentantul Raiffeisen Capital&Investment a apreciat ca este de asteptat ca volumul de indatorare a autoritatilor sa urce, ca urmare a majorarii necesitatilor de modernizare.

In plus, el a aratat ca, pe langa cresterea creditului, in perioada urmatoare se va inregistra si o crestere a ponderii indatorarii prin piata de capital, respectiv prin emisiuni de obligatiuni. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO