ZF 24

Raiffeisen imbunatateste estimarea de scadere a PIB in 2009, la 7%

13.11.2009, 17:23 22

Raiffeisen Bank Romania a modificat prognoza privind contractiaProdusul Intern Brut din acest an, de la 7,5% la 7%, pe fondul uneievolutii mai bune a economiei in trimestrul trei decat se anticipa,informeaza Mediafax.

"Potrivit estimarilor Institutului National de Statistica,PIB-ul real a scazut numai cu 7,1% in trimestrul trei 2009, fata deaceeasi perioada a anului trecut. Cifra a fost mai buna decat ne-amasteptat. Piata se astepta la o contractie de 9% in termenianuali", a aratat economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, IonutDumitru.

"Ne asteptam sa vedem o crestere economica zero in trimestrulpatru din 2009. Cu toate acestea, datele de astazi (vineri - n.r.)sugereaza ca sansele pentru o crestere economica pozitiva inultimul trimestru al anului au crescut. Sunt sanse mari sa intrampe un trend crescator al PIB chiar incepand cu ultimul trimestrudin acest an (crestere in trimestrul patru fata de cel anterior),chiar daca avansul anual va ramane in teritoriu negativ pana lajumatatea anului viitor", a adaugat Dumitru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO