ZF 24

Raiffeisen rămâne pe poziţii cu finanţarea de 480 milioane de lei prin Bursă în S1/2020

Raiffeisen rămâne pe poziţii cu finanţarea de 480...

Autor: Liviu Popescu

30.04.2020, 19:40 292

♦ În decembrie 2019 la Bursă erau înregistrate obligaţiuni de 480 mil. lei emise de Raiffeisen Bank România cu scadenţa în 2029 ♦ Raiffeisen a vândut prima obligaţiune perpetuă de tip fonduri proprii, în valoare de 50 mil. euro, cu investitor unic, acţionarul principal Raiffeisen Bank Internaţional AG ♦ Acestea încă nu au intrat în sistemul BVB.

Raiffeisen, una dintre cele mai mari bănci din România, intenţionează să listeze emi­siunea de obligaţiuni de 480 milioane de lei la bursa de la Bucureşti în prima parte din 2020, a transmis banca la solicitarea ZF.

Astfel, în pofida incertitudinilor din economie, instituţia de credit cu capital austriac rămâne pe poziţii cu privire la listarea obligaţiunilor, care ar putea fi cea mai mare finanţare prin intermediul pieţei de capital din anul 2020. Aceste obligaţiuni au fost deja vândute în ultima lună a anului 2019, investitorii fiind International Finance Corporation (divizia de investiţii a Băncii Mondiale), Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Raiffeisen Bank Internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO