ZF 24

Răzvan Olteanu, Romsys: Băncile locale sunt interesate să deschidă sucursale virtuale

Răzvan Olteanu, Romsys: Băncile locale sunt interesate...

Autor: Ioana Nita

27.08.2013, 00:04 551

Băncile din România sunt pregătite să îşi atragă clienţii prin intermediul paginii de Facebook şi să implementeze soluţii pentru crearea sucursalelor virtuale, atunci când legislaţia în vigoare va fi modificată astfel încât să permită realizarea tuturor operaţiunilor bancare în mediul online, a declarat într-un interviu pentru ZF Răzvan Olteanu, director adjunct al integratorului de sisteme IT&C Romsys.

„Dacă businessul s-a schimbat şi oamenii stau tot mai mult în mediul virtual, atunci e păcat să nu foloseşti această oportunitate şi să încerci să scoţi cât mai mult din ea. Soluţia pentru o sucursală virtuală ajută la accesarea clienţilor existenţi în mediul virtual – reţelele de socializare, Facebook, LinkedIn, Twitter“, a spus el.

Romsys face parte din 2007 din grupul austriac New Frontier Group, care a dezvoltat recent o soluţie pentru sucursale virtuale ale instituţiilor de credit, soluţie implementată deja la o bancă din Polonia.

La nivel global, Facebook a ajuns în trimestrul doi la 1,5 miliarde utilizatori. În România reţeaua are 6,4 milioane de membri, potrivit facebrands.ro, iar bănci precum BCR, Banca Transilvania, ING, Ga­ranti sau BRD au zeci de mii de fani pe paginile lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO