ZF 24

RBS negociaza cu ABN Amro preluarea diviziei americane LaSalle

29.04.2007, 16:10 14

Royal Bank of Scotland, care a anuntat recent ca ar putea lansa o oferta ostila de preluare a grupului ABN Amro, impreuna cu alte doua banci, negociaza preluarea diviziei americane a acesteia, LaSalle, a declarat un avocat al institutiei financiare olandeze, citat de Reuters.
"Mai multe parti si-au declarat interesul pentru LaSalle, printre care si Royal Bank of Scotland", a declarat Paul Olden, avocat la firma de avocatura NautaDutilh, care reprezinta ABN Amro intr-un proces in care grupul de actionari olandezi ai bancii, VEB, solicita blocarea vanzarii LaSalle catre Bank of America, pentru 21 miliarde de dolari.
Justitia olandeza se va pronunta in acest caz la data de 3 mai.
RBS negociaza in prezent conditiile in care poate obtine accesul la evidentele financiare ale LaSalle, a precizat Olden.
Bank of America, a doua mare institutie de credit din SUA, s-a angajat in aceasta saptamana sa plateasca 21 miliarde de dolari pentru LaSalle Bank, ceea ce ii va permite sa devina liderul pietelor de profil din regiunile Chicago si Michigan.
In urma achizitiei, Bank of America va prelua 141 de unitati bancare din zona Chicago, 264 de unitati in Michigan si Indiana, precum si active in valoare totala de 113 miliarde de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO