Eveniment

RCS&RDS cauta clienti in autocarele lui Carabulea

02.09.2009, 18:14 17

RCS&RDS si Attlasib, doua dintre cele mai mari companii locale, au incheiat un parteneriat in urma caruia clientii care calatoresc in Spania cu autocarele companiei de transport controlata de sibianul Ilie Carabulea vor primi cartele prepay gratuite pentru serviciile de telefonie mobila oferite in Spania de operatorul controlat de oradeanul Zoltan Teszari, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din Romania.

„Toti calatorii care cumpara si achita integral, in perioada 1 septembrie - 15 noiembrie contravaloarea biletului de calatorie cu autocarul pe ruta Romania - Spania, vor primi o cartela sim pentru serviciul preplatit Digi Mobil din Spania. Cartela prepaid Digi Mobil Spania va avea un credit inclus de 6 euro", au precizat oficialii RCS&RDS.

RCS a lansat in noiembrie 2008 servicii de telefonie mobila in Spania, dar a refuzat sa ofere pana in prezent detalii privind numarul de clienti. In Spania exista cea mai mare comunitate de romani care lucreaza in strainatate - evaluata la aproximativ 700.000 de persoane dupa datele oficiale si la circa un milion de catre surse de pe piata.

RCS&RDS are peste 1,3 milioane de clienti pe telefonie mobila in Romania, piata pe care este cel mai mare furnizor de servicii internet si televiziune prin satelit si cablu. RCS a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 387 mil. euro, venituri totale de 495,2 mil. euro si pierderi de peste 20 mil. euro.

 Strategia de extindere a RCS s-a bazat insa pe imprumuturi care au transformat operatorul intr-una dintre cele mai indatorate firme locale. La finele lui 2008 datoriile totale ale RCS ajunsesera la 614 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO