ZF 24

Recesiunea din SUA se va incheia in trimestrul al treilea, durata redresarii este incerta - analisti

10.08.2009, 18:06 17

Cea mai grava recesiune din SUA, dupa Marea Depresiune economica, se va incheia, probabil, in trimestrul al treilea, dar viteza si durata redresarii sunt incerte, potrivit analistilor.

Circa 90% dintre analistii participanti la un sondaj efectuat de Blue Chip Economic Indicators considera ca autoritatile americane vor declara sfarsitul recesiunii in trimestrul al treilea, informeaza Reuters.

Sondajul a fost facut dupa ce datele guvernamentale au aratat ca economia SUA s-a contractat cu 1% in trimestrul al doilea, dupa ce in primele trei luni, declinul economic a fost de 6,4%.

Alte date, precum cele din sectorul imobiliar si de pe piata muncii, au sugerat ca economia a atins nivelul minim, fiind aproape de punctul de cotitura.

"Discutiile se concentreaza in prezent pe viteza si durata redresarii", se arata in sondaj.

Doua treimi dintre repondenti considera ca SUA se indreapta spre o redresare in forma de U, in timp ce 17% se asteapta ca redresarea sa fie in forma de V iar alti 17% considera ca refacerea ar putea fi de tipul W.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO