ZF 24

Renault Nissan si Mahindra vor investi 700 mil. euro intr-o uzina auto in India

26.02.2007, 11:58 18

Alianta Renault Nissan a incheiat un acord cu compania Mahindra pentru constructia unei unitati de productie in India, investitie in valoare de aproape 690 de milioane de euro, unde s-ar putea realiza, potrivit unor surse citate recent de Reuters, modele derivate ale autoturismului Logan.

Renault Nissan a anuntat, astazi, ca va construi in parteneriat cu Mahindra cea mai mare unitate de productie auto din India, cu o capacitate anuala de 400.000 de unitati, dupa primii sapte ani de functionare, cand investitia va ajunge la cel putin 686 milioane euro.

Compania va fi controlata in proportii egale de catre cei doi constructori. Pe langa autoturisme si vehicule de teren cu marca Renault, Nissan si Mahindra, uzina, amplasata pe o suprafata de 400 de hectare, va produce si platforme pentru cele trei marci, potrivit Renault Nissan.

Productia va incepe, cel mai probabil, la jumatatea anului 2009, companiile urmand sa dezvolte si modele adaptate pietei indiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO