ZF 24

Reteaua de hipermarketuri PIC a cerut intrarea in insolventa

23.11.2009, 12:44 25

Reteaua de hipermarketuri PIC, detinuta de oamenii de afaceriIlie si Cornel Penescu, a intrat de saptamana trecuta in insolventadupa ce Tribunalul Arges a aprobat cererea inaintata dereprezentantii companiei.

Actionariatul PIC a decis intrarea in insolventa dupa ce in urmaimplementarii procesului de restructurare, vanzarile realizate dereteaua de hipermarketuri a grupului au continuat sa inregistrezescaderi, generand o crestere a datoriilor.

"Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. PIC a luata aceastahotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reduceriivanzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor dinpartea creditorilor", a afirmat Cladia Rusu, director de marketingal companiei PIC.

Reprezentantii companiei nu au declarat valoarea totala adatoriilor acumulate pana in prezent.

Cornel Penescu se afla in arest, acesta fiind judecat intr-undosar de coruptie din fotbal, fiind incarcerat la PenitenciarulMargineni, din judetul Dambovita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO