ZF 24

Revolutie in statistica: Presedintele francez Nicolas Sarkozy cere ca masurarea bogatiei natiunilor sa nu se mai faca doar prin PIB

14.09.2009, 16:07 20

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut, luni, modificareasistemului statistic folosit de organizatiile internationale,dominat de Produsul Intern Brut (PIB), care, in opinia sa, nureflecta suficient bunastarea oamenilor, transmite AFP, citata deMediafax.

"Franta va lupta ca toate institutiile internationale sa isimodifice sistemele de statistica si va propune ca partenerii saidin Europa sa dea un exemplu", a afirmat Sarkozy intr-un discurssustinut la Universitatea din Sorbona.

Seful statului francez a primit recomandari in acest sens dinpartea unei comisii formate din 22 de experti, prezidate deeconomistul american Joseph Stiglitz, laureat al premiuluiNobel.

Comitetul a recomandat dezvoltarea unui sistem statisticcuprinzator care să masoare activitatile din piata in functie dedatele referitoare la bunastare, precum cele ce tin de activitatidesfasurate la domiciliu sau de voluntariat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels