ZF 24

Rezultatele financiare sub asteptari trag in jos bursele americane

22.07.2008, 17:50 15

Bursele americane inregistreaza pierderi dupa o ora de tranzactionare, pe fondul rezultatelor nesatisfacatoare inregistrate de American Express si banca Wachovia, scrie Bloomberg.
Indicele Standard & Poor's 500 Index s-a depreciat cu 0,3 %, in aceasta dimineata la New York. Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,1%. Cea mai mare scadere a fost consemnata de indicele Nasdaq, de 0,6%.
Actiunile American Express, cel mai mare operator de carduri de credit din SUA, dupa volumul tranzactiilor, au coborat la minimul ultimilor cinci ani, dupa ce rezultatele financiare au fost afectate de cresterea somajului si ieftinirea caselor. Totodata, Wachovia, grupul financiar care l-a angajat in urma cu doua saptamani pe secretarul adjunct al Trezoreriei americane, a raportat in al doilea trimestru al anului o pierdere de 8,9 miliarde de dolari si a anuntat ca reduce valoarea dividendelor acordate cu 87%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO