ZF 24

Rio Bucovina a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 40 milioane euro, în creştere cu 18%

Rio Bucovina a încheiat anul trecut cu o cifră de...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2016, 11:51 501

Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa apelor minerale, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 40 milioane de euro, cu 18% mai mult decât în 2014, iar valoarea de piaţă a companiei a avansat cu 12% , a anunţat Grupul Maspex Wadowice din Polonia, noul proprietar al producătorului român.

„Brandul Bucovina va creşte semnificativ competitivitatea noastră şi va consolida poziţia Grupului Maspex pe piaţa românească. Consumul de apă minerală naturală în România este încă la un nivel scăzut, comparativ cu alte state europene, ceea ce cu siguranţă creează perspectivele unei dezvoltări continue.”, a declarat într-un comunicat Krzysztof Pawiński, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Maspex Wadowice.

Conform datelor AC Nielsen (octombrie – noiembrie 2015), Rio Bucovina deţine o cotă de 14% în valoare pe piaţa apelor minerale naturale plate, acest segment fiind cel mai mare din totalul pieţei de ape minerale îmbuteliate.

Tranzacţia dintre Rio Bucovina şi Maspex a obţinut avizul Consiliului Concurenţei, iar acţiunea de due diligence a fost finalizată cu succes. Tranzacţia include preluarea facilităţilor de producţie ale societăţii Rio Bucovina precum şi a brandului de ape minerale “Bucovina”. Tranzacţia este cea de-a treia pe care Grupul Maspex o realizează în pe piaţa locală.

Grupul polonez produce sucuri de fructe, nectaruri şi băuturi răcoritoare, precum şi produse instant, paste făinoase, biscuiţi şi snackuri. România reprezintă a doua piaţă ca mărime pentru grup, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al investiţiilor efectuate, cât şi al puterii de cumpărare.

Compania a intrat pe piaţa românească în anul 1996 iar în prezent este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România. 

Rio Bucovina a fost înfiinţată în anul 2006, fiind o companie cu capital 100% privat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO