ZF 24

Romania va vota maine pentru reducerea tarifelor roaming din Uniunea Europeana

06.06.2007, 17:24 14

Romania va vota, maine, la reuniunea Consiliului pentru Transporturi, Telecomunicatii si Energie al UE, pentru reducerea tarifelor de roaming, care va permite reducerea costurilor asociate utilizarii telefonului mobil in spatiul blocului comunitar.
La reuniunea Consiliului pentru Transporturi, Telecomunicatii si Energie al Uniunii Europene, partea de telecomunicatii, care se va desfasura la Luxemburg, va participa secretarul de stat in MCTI Balint Porcsalmi.
In cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene vor avea loc discutii privind procedura de identificarea prin radiofrecventa (RFID) in Europa.
Conform noului regulament de tarifare, in primul an, costul maxim pentru initierea unor apeluri in strainatate va fi de 49 de eurocenti pe minut, in timp ce limita de pret pentru apelurile receptionate va fi de 24 eurocenti pe minut. Acestea se vor reduce la 46 de eurocenti si, respectiv, 22 de eurocenti in al doilea an de la introducerea noilor norme, si vor cobori in anul urmator la 43 de eurocenti, respectiv 19 de eurocenti pe minut. Plafoanele vor fi eliminate ulterior, in cazul in care nu sunt reconfirmate de statele europene si de institutiile Uniunii Europene.
Conform Comisiei Europene, romanii si bulgarii din Marea Britanie platesc 9,52 euro si, respectiv, 7,95 euro pentru efectuarea unui apel catre tara de origine, cu o durata de patru minute si 5,47 euro si 3,17 euro pentru apelurile receptionate. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO