ZF 24

Romgaz debutează mâine la bursă: care sunt pariurile pe preţ ale celor mai mari manageri de fonduri mutuale şi pensii private

Romgaz debutează mâine la bursă: care sunt pariurile...

Autor: Roxana Pricop

11.11.2013, 00:08 3118

Ziarul Financiar a trimis un chestionar celor mai mari manageri de fonduri mutuale şi fonduri de pensii private cu privire la aşteptările pe care le au în legătură cu evoluţia preţului acţiunilor Romgaz (simbol bursier SNG) în prima zi de tranzacţionare, 12 noiembrie. Şase manageri au răspuns că se aşteaptă la un avans de 10% până la 20% al acţiunii Romgaz în prima zi, estimând că va exista interes la cumpărare în special de partea investitorilor instituţionali nemulţumiţi de gradul de alocare din ofertă. Vânzătorii vor fi în principal persoane fizice.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz 

Toţi ochii vor fi pe bursa de la Bu­cureşti mâine, 12 noiem­brie, când intră la tranzac­ţio­na­re acţiunile Romgaz în cadrul celei mai mari listări din istoria Bursei de Valori Bucureşti. Toţi investitorii care au cumpărat în ofertă îşi fac deja calcule dacă să mai cumpere sau să vândă. Chiar şi cei care au stat deoparte şi nu au subscris la ofertă se vor uita pe bursă atraşi de entuziasmul stârnit de oferta Romgaz.

Preţul unei acţiuni Romgaz a fost stabilit la 30 de lei după închiderea ofertei, însă preţul acţiunii din prima zi de tran­zac­ţio­nare pe bursă se va stabili în funcţie de cererea şi de oferta existentă din partea in­ves­titorilor pe bursă. Un factor im­por­tant în evoluţia acţiunilor pe bursă în pri­mele zile este şi faptul că oferta s-a închis cu un grad mare de suprasubscriere (de 17 ori pe tranşa micilor investitorilor şi de 5,4 ori pe tranşa investitorilor instituţionali), ca ur­mare cei care au participat la ofertă pri­mind mult mai puţine acţiuni decât şi-au dorit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO