ZF 24

Romgaz: Privatizarea este decisa de stat, nu de Patriciu, care vrea sa preia zacaminte

13.02.2008, 21:11 13

Conducerea Romgaz apreciaza ca decizia privind privatizarea companiei trebuie sa apartina statului, proprietarul producatorului de gaze naturale, si leaga afirmatiile lui Dinu Patriciu de interesul grupului Rompetrol de a prelua perimetre de exploatare a gazului detinute de Romgaz, informeaza Mediafax.

"Declaratiile domnului Patriciu nu sunt noi si sunt de inteles, pentru ca el vrea sa obtina niste perimetre care il intereseaza, dar nu poate sa cumpere Romgaz. Problema e ca proprietarul (Romgaz, respectiv Ministerul Economiei si Finantelor - n.r.) nu reactioneaza. Problema energiei este a tarii, nu a companiei, iar decizia (de vanzare a companiei - n.r.) trebuie sa o ia Ministerul Economiei si Finantelor, Guvernul, nu stiu cine", a declarat astazi directorul general al companiei din Medias, Alexa Iakob.

Presedintele si directorul general al Rompetrol a declarat, miercuri, la Sibiu, ca Romgaz ar trebui desfiintata pentru este cauza cresterii pretului la gaze, iar statul este un administrator ineficient.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO