ZF 24

Rosneft va imprumuta 3,6 mld. dolari de la mai multe banci

15.07.2007, 14:20 10

Grupul petrolier de stat Rosneft va contracta un credit de circa 3,6 miliarde de dolari (circa 2,6 mil. euro), de la mai multe banci occidentale si de la VTB, a doua mare institutie de credit din Rusia, transmite Reuters.
Rosneft, care a cheltuit in acest an peste 20 miliarde de dolari (circa 14,5 mld. euro) pentru preluarea unor active ale companiei falimentare Iukos, nu a precizat daca va utiliza fondurile pentru refinantarea unor datorii sau in alte scopuri.
Suma de 3,6 miliarde de dolari va proveni de la un sindicat de banci occidentale, care vor imprumuta firmei 3,25 miliarde de dolari, pe o perioada de cinci ani, si de la VTB, care va asigura diferenta de 8,4 miliarde de ruble (329,6 milioane de dolari).
Nivelul datoriilor Rosneft a fluctuat in jurul valorii de 30 miliarde de dolari, in conditiile in care firma a obtinut finantari de 22 miliarde de dolari pentru a finanta achizitia activelor Iukos.
Cele mai recente tranzactii privind datoriile Rosneft includ un credit sindicalizat de doua miliarde de dolari si o emisiune de eurobonduri, in valoare de 5 miliarde de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO