ZF 24

Rusia vrea un compromis cu UE in domeniul carnii

29.03.2007, 14:34 18

Rusia nu va interzice importurile de carne din Uniunea Europeana, la 1 aprilie, ci vrea sa ajunga la un compromis in privinta sigurantei alimentelor, a declarat astazi un purtator de cuvant al autoritatii ruse de control in domeniul sanatatii animalelor si plantelor, citat de Reuters.

Institutia a solicitat Comisiei Europene sa prezinte, pana la 31 martie, un plan de monitorizare, in toate statele membre, a substantelor periculoase si interzise din produsele animaliere, precum si date aferente anului trecut.

"Speram sa ajungem la un compromis cu UE in acest domeniu, dar trebuie sa fim convinsi de siguranta alimentelor pe care le importam si de eficienta garantiilor oferite de Uniune", a declarat Alexei Alexeienko, purtator de cuvant al Rosselkhoznadzor.

Directorul agentiei, Serghei Dankvert, a declarat, in cursul acestei luni, ca Rosselkhoznadzor va fi obligata sa suspende livrarile de produse animaliere din tarile care nu furnizeaza aceste date.

"Totul va depinde de raspunsul UE. Daca Uniunea nu va furniza informatii privind monitorizarea unora dintre statele membre, vom trimite o solicitare suplimentara referitoare la acestea", a spus Alexeienko. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO