ZF 24

S-a dat startul la fondurile europene pentru resurse umane

24.04.2009, 12:43 29

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a anuntat astazi lansarea a sase scheme de finantare din programul operational sectorial dezvoltarea resurselor umane, in valoare totala de 545 milioane de euro.

"Suma totala alocata pentru proiecte strategice este de 545 milioane de euro din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene din Fondul Social European, iar 15% fintantare din bugetul de stat", a spus Marian Sarbu.

Banii vor fi directionati catre proiecte care vizeaza formarea profesionala continua a angajatilor, promovarea adaptabilitatii in cadrul companiei (angajatii sunt instruiti sa aiba mai multe responsabilitati), ocuparea locurilor de munca, sustinerea pietei muncii in mediul rural si dezvoltarea economiei sociale (integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati sau a categoriilor defavorizate).

Potentialii beneficiari sunt institutiile publice sau private, ONG-urile, asociatiile profesionale sau patronatele. Toate acestea se pot inscrie incepand de astazi pe site-ul http://actionweb.fseromania.ro pana la data de 29 iunie.

Finantarile au o valoarea cuprinsa intre 500.000 si 5.000.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO