ZF 24

S&P: Perspectiva negativa pentru ratingul Veneto Banca

19.03.2007, 11:58 12

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's mentine sub supraveghere ratingul "BBB plus" pentru creditele pe termen lung si "A minus 1" pentru cele pe termen scurt acordate bancii italiene Veneto Banca, actionarul majoritar al Bancii Italo-Romena, ambele calificative avand perspectiva negativa.

Ratingurile Veneto Banca au fost puse sub supraveghere la 29 septembrie 2006, dupa ce institutia financiara italiana a depus o oferta de preluare pentru Banca Popolare di Intra, a anuntat, astazi, Standard & Poor's.

Daca investitorii Intra vor aproba preluarea institutiei si modificarea statutului juridic la o "societate pe actiuni", la reuniunea extraordinara a actionarilor, programata pentru 24 martie, Standard & Poor's va confirma ratingurile Veneto Banca si va revizui in sens pozitiv perspectiva acestora, de la "negativa" la "stabila".

"Confirmarea ratingurilor Veneto Banca va reflecta capacitatea bancii de integrare a institutiei de credit Intra si de imbunatatire a profilului de risc", a declarat Taos Fudji, analist la Standard & Poor's. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO