ZF 24

Să fiţi iubiţi şi fericiţi, dragi cititori ai ZF ! Crăciun fericit şi să vă bucuraţi alături de cei dragi !

Să fiţi iubiţi şi fericiţi, dragi cititori ai ZF ! Crăciun fericit şi să vă bucuraţi alături de cei dragi !

Autor: Gândul

24.12.2011, 21:56 2473

Oriunde aţi fi, oricine aţi fi şi orice aţi face, noi, Ziarul Financiar vă dorim Crăciun Fericit! Să fiţi alături de cei dragi ai voştri şi să speraţi la un an mai bun, ca să fie ! Bucurati-vă de Sărbători şi printre picături, pahare, vizite, etc mai vedeţi ce e nou !

Cum AM SALVAT ÎMPREUNĂ SĂRBĂTORILE a câtorva sute de copii. Micuţii de la Valea Screzii şi Valea Plopului VĂ MULŢUMESC

Peste o sută de mii de oameni au arătat, înaintea sărbătorilor, că le pasă de copiii aflaţi în nevoie. S-au alăturat campaniei Salvează Crăciunul, iniţiată de gândul şi Ştirile Pro TV pentru a-i ajuta pe micuţii de la Valea Plopului şi Valea Screzii, şi, datorită lor şi sponsorilor care au donat 94.030 de euro, sute de copii au parte acum de sărbători fericite.

Vă mulţumim tuturor pentru bucuria pe care le-aţi dăruit-o unor copii a căror viaţă a fost, multă vreme, lipsită de orice bucurie.

În seara de Crăciun, vom avea ocazia cu toţii să ne bucurăm de rezultatele unei campanii care a emoţionat România. Veţi putea urmări la Ştirile Pro TV de la ora 19 şi pe salveazacraciunul.ro o transmisie LIVE de la Valea Screzii şi veţi avea ocazia să vă reîntâlniţi în acest fel cu micuţii pe care i-aţi ajutat. "Lumea poate fi mai bună atunci când suntem conduşi de acelaşi vis. Împreună am arătat că nimic nu este imposibil. Familia cu cei mai mulţi copii din România trăieşte astăzi magia Sărbătorilor şi cu ajutorul tău", spune Alex Dima, corespondentul Ştirilor Pro TV.

Cine sunt copiii cărora românii le-au salvat Crăciunul

Din 13 decembrie, noaptea în care au ars podoabele de Crăciun ale copiilor din Valea Screzii, iar bucătăria, sala de mese, cămara cu alimente şi clubul de joacă au ars într-un incendiu teribil, gândul v-a spus în fiecare zi câte o poveste - de viaţă, de speranţă şi de putere, iar protagoniştii lor au fost suflete de 4 ani, de 8, de 15, ori de 36. Copii şi adulţi care ne-au învăţat pe toţi ce înseamnă salvarea.

Amintiţi-vă de Mădălina. A ajuns în Valea Screzii, în centrul social condus de părintele Nicolae Tănase, în urmă cu aproape zece ani. Avea doar 5 ani şi un metru înălţime. Pe atunci, era doar o fetiţă care îşi pierduse mama cu trei ani şi jumătate în urmă. Astăzi este premiantă, e elevă în clasa a noua la o şcoală de renume, e jucătoare de handbal în echipa liceului, ştie să schieze şi îi coordonează la cor pe copiii mai mici din tabără. Locuieşte într-una din casele din Valea Screzii, cea a "şcolăriţelor", cu încă şapte fete şi o mamă aflată în dificultate şi copilul ei.

Mădălina spune că îi e mai uşor să se apropie de copiii mai mici decât de cei de o vârstă cu ea. "Mă înţeleg mai bine cu copiii mai mici decât mine. Simt că am mai multă dragoste să le ofer şi îmi e mai uşor să vorbesc cu ei. Altfel decât aş vorbi cu un copil de 15 sau cu unul de 20". Unul dintre cei cu care îşi împărtăşeşte secretele este Alex. Iar el îi povesteşte despre mama lui: "Mai ţii minte, Mădălina, cât de frumoasă era mama? Cât de frumos zâmbea şi cât de frumos râdea?".

Alex are opt ani din care mai mult de jumătate i-a petrecut în Centrul Social de la Valea Screzii, coordonat de părintele Tănase, pe care şi l-a ales drept model: şi el vrea să fie preot şi să aibă grijă de copii atunci când va creşte mare. Până atunci însă îşi vede de şcoală, iese pe afară, la alergat pe dealuri, îşi vede surorile aflate cu el, în Vale, şi îşi aşteaptă tatăl să vină să-i ia: "La iarnă". La care iarnă nu i-a spus.

Un alt copil, care s-a săturat să aştepte, e Andra, fetiţa de 10 ani care nu mai are cui să spună "mamă". Locuieşte la Valea Screzii de când s-a născut. În primii trei ani, a stat împreună cu mama ei. Apoi mama s-a hotărât să-şi vadă de viaţă şi a plecat. Andra a rămas şi de şapte ani nu mai ştie nimic de cea care i-a dat viaţă. "Nici nu-mi amintesc cum arăta", mărturiseşte firava făptură.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels