ZF 24

Salariile bugetarilor vor fi stabilite doar prin legi sau hotarari de Guvern

Salariile bugetarilor vor fi stabilite doar prin legi sau hotarari de Guvern
18.01.2010, 14:02 134

Stabilirea salariilor personalului bugetar se va face doar prinlegi sau hotarari ale Guvernului si nu vor fi luate in consideraredrepturi salariale stabilite prin contractele colective/individualede munca sau alte acte, potrivit proiectului de Hotarare privindaplicarea legii salarizarii unice, informeaza Mediafax.

Articolul 9 din proiectul de hotarare privind aplicarea legiiunice prevede ca in sistemul de salarizare al personalului dinsectorul bugetar, drepturile salariale sunt stabilite doar prinlege sau, in cazurile in care legea prevede in mod expres, prinhotarari ale Guvernului, iar la stabilirea salariilor personaluluibugetar nu vor fi luate in considerare drepturi salariale stabiliteprin contractele colective/individuale de munca sau alte acte,decat legi sau hotarari ale Guvernului.

De asemenea, prin contractele colective si individuale de munca,nu vor putea fi stabilite salarii sau alte drepturi de naturasalariala care exced prevederilor Legii-cadru nr. 330/2009.

In ce priveste personalul din autoritatile si institutiilepublice finantate integral din venituri proprii, documentul prevedeca acesti angajati isi pastreaza in anul 2010 salariul de baza sialte drepturi de natura salariala avute in luna decembrie 2009.

Mai multe despre cum arata legea salarizarii unitare cititi pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO