ZF 24

Sarkozy: Daca nu ajutam Renault, Dacia nu ar fi fost salvata - RFI

18.09.2009, 16:22 18

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a salutat faptul caautoritatile romane au inteles importanta planului francez desustinere a industriei auto, plan care, de altfel, a salvat siuzinele Dacia din Romania, transmite RFI, citat de Mediafax.

Intr-un discurs rostit pe marginea summitului informal alUniunii Europene pe tema masurilor anticriza, desfasurat joi seara,la Bruxelles, Nicolas Sarkozy, s-a referit direct la omologul sauroman, Traian Basescu.

Romania este printre putinele tari care au inteles importantaplanului francez de sustinere a industriei automobilului, asubliniat seful statului francez.

Nicholas Sarkozy a precizat ca banii investiti in Renault destatul francez, acuzat pe atunci de protectionism, au salvat siuzinele Dacia din Mioveni.

"Imi amintesc cum, atunci cand am propus in numele Franteiprimul plan de sustinere a industriei automobilului, au existatcritici ca Franta si Presedintia franceza ar incurajaprotecţionismul. Nu a durat insa mult pana cand si celelalte tariau procedat ca noi... Pot sa va spun o anecdota: presedintele romanTraian Basescu a venit sa ma vada ca sa-mi spuna cat de multumiteste de felul in care functioneaza uzinele Renault din Romania. Eui-am spus ca acest lucru are fara indoiala legatura cu cele treimiliarde de euro pe care Franta le-a acordat grupului Renault.Asadar, astazi nimeni nu mai spune ca planul francez pentruindustria auto este unul protectionist", a spus NicolasSarkozy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO