ZF 24

Sarkozy se opune oricarui imprumut venit din partea FMI pentru Grecia. Tensiunile dintre Franta si Germania se maresc

19.03.2010, 15:43 16

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat ca se opunecererii Germaniei privind apelul la Fondul Monetar International(FMI) pentru salvarea Greciei a declarat un oficial al guvernuluifrancez, citat de Bloomberg.

Oficialul, care a refuzat sa fie identificat, a declarat caSarkozy sustine o solutie europeana pentru ajutarea Greciei,declart ca uniunea monetara trebui sa actioneze astfel incat sareaduca increderea investitorilor si sa reduca costurile decreditare ale Greciei.

"Vreau sa fiu foarte clar: daca va fi necesar, statele din zonaeuro isi indeplini angajamentele", a declarat Sarkozy pe 7 martie,la Paris dupa o intalnire cu premierul grec George Papandreou. "Nupoate fi vorba de niciun dubiu in acest sens".

Comentariile, cu o saptmana inainte de summitul UE care va avealoc la Bruxelles, vin dupa ce cancelarul german Angela Merkel adeclarat ca ar fi de acord ca FMI sa sustina financiar Grecia, taracare se confrunta cu cel mai mare deficit bugetar din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels