ZF 24

Scandal in invatamantul superior: Universitatile „Spiru Haret” si „Petre Andrei” au fost scoase in afara legii. 56.000 de absolventi, in aer. Andronescu, pentru Gandul: “Aceste diplome nu respecta legea”

10.07.2009, 13:13 265

Universitatatile „Spiru Haret” (USH) si „Petre Andrei”din Iasi au fost scoase in afara cadrului legal, Ministerul Educatiei (MECI) luand decizia de a nu mai acorda diplome pentru absolventii care au fost scolarizati de respectivele institutii, scrie Gandul.

Practic, cele doua universitati private nu mai figureaza in hotararea de guvern ce cuprinde institutiile de invatamant superior recunoscute la nivel national, drept care rectoratele nu mai pot primi diplome cu antetul MECI. Mai mult, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ia in calcul chiar desfiintarea prin lege a celor doua institutii daca acestea nu isi rezolva problemele. Daca in cazul universitatii iesene motivul excluderii este mai vechiul scandal al fuzionarii cu Universitatea „Apolonia”, in privinta Universitatii „Spiru Haret”, eliminarea din cadrul legal s-a facut, culmea, la propria cerere. Aceasta dupa ce conducerea Universitatii „Spiru Haret” a decis, in 2007, ca poate de la sine putere sa reduca numarul anilor de studiu in privinta facultatii de drept de la patru la trei desi planul cadru nu permitea acest lucru. Mai multe despre scandalul dintre universitatile “Spiru Haret”, “Petre Andrei” si ministrul Educatiei cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO